Let's talk about sex!

4/25/2017

We gaan eens een andere kant op! Ja hoor, we gaan het hebben over seks. En neen, ik ben absoluut geen experte. Maar er zijn wel veel zaken waarover verkeerde ideeën zijn. En met deze post hoop ik al die foute gedachten een beetje uit de wereld te krijgen. Laten we er maar aan beginnen! 

Anticonceptiemiddelen

Weet jij eigenlijk hoeveel anticonceptiemiddelen er zijn? Ja? Soms ze eens op. Tot hoeveel kom je? 3? 20? 6? Wel er zijn er 13! Had je het juist? Wel kom, dan sommen we ze even op. 

De pil
De prikpil
De minipil
Anticonceptiepleister
Een implantaat
Anticonceptiering
Hormoonspiraaltje
Koperspiraaltje
Morning-After pil
Condoom voor mannen
Vrouwencondoom
Pressarium
Natuurlijke anticonceptie

En mensen, een tampon is geen anticonceptiemiddel. Je zou er van verschieten hoeveel mensen denken dat ze niet zwanger kunnen worden als seks hebben met een tampon in. Terugtrekken trouwens ook niet! 

Stellingen

"Je mag geen seks hebben wanneer je ongesteld bent."

Buh, fout. Natuurlijk mag je dat! Geen probleem. Maar vergeet niet! Ookal heb je je maanstonden je kan nog altijd zwanger worden. 

"De morning after pil werkt tot 7 dagen na"

Ook fout! De pil daalt in zijn effectiviteit met het aantal dagen. Er zijn twee typen. De ene kan je nog na 3 dagen nemen. De andere nog na 5 dagen. Maar je neemt het best direct! 

"Wanneer je je maandstonden mist, ben je zwanger"

NEE! Neen, neen, neen! Het betekent niet dat je zwanger bent. Als je twijfelt, ga dan naar de dokter. Maar het kan zijn dat bepaalde medicatie je maandstonden beïnvloeden. Of het kan ook zijn dat je maandstonden uitblijven omdat je ziek bent en je lichaam het niet aankan om je maandstonden te krijgen. Het beginnen of stoppen met de pil kan er ook tot leiden dat je maandstonden uitblijven. 

"Je weet altijd wanneer je een SOA hebt."

Ook weer fout. Sommige hebben geen symptomen. Dus laat je jaarlijk controleren, en wanneer je een nieuwe partner hebt. En vrij veilig!
 
" Alleen mannen hebben natte dromen" 

Neen, vrouwen hebben dit ook.
 
"De penis kan tijdens seks vastgeraken"

Wat denk je? Ja? Nee? Wel het antwoord is ja. Want voor zij die het nog niet weten, er zitten spieren in de vagina. En deze worden opgespannen.
 
"Seks is de veiligste manier om te ontstressen"

Hierbij vergelijk is seks met antistress medicatie. En dit klopt. Deze medicaties brengen risico's met zich mee, meer risico's dan het aantal risico's bij veilige seks.
 
"Je kan pijn verzachten met seks"

Waar! De medische uitleg hierover ken ik echter niet.
 
"Borsten worden groter tijdens seks"

Ja hoor! Maar dit is niet zichtbaar met het blote oog.
 
"Enkel mannen krijgen erecties"

Vrouwen krijgen deze ook... Inwendig dan toch. 


Zo heb je iets bijgeleerd? Of wist je alles al? Zijn er zaken die ik had moeten vermelden? 
Laat het me weten!

You Might Also Like

0 reacties